英语学习论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 24|回复: 0

2018年6月英语四级阅读200篇第26篇:神童

[复制链接]

36万

主题

36万

帖子

109万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
1094202
发表于 2018-2-7 22:02:23 | 显示全部楼层 |阅读模式
  Violin prodigies (神童), I learned, have come in distinct waves from distinct
regions. Most of the great performers if the late 19th and early 20th centuries
were born and brought up in Russia and Eastern Europe.I asked Isaac Stern, one
of the world’s greatest violinists the reason for this phenomenon. It is very
clear, he told me. They were all Jews(犹太人) and Jews at the time were severely
oppressed and ill treated in that part of the world. They were not allowed into
the professional fields, but they were allowed to achieve excellence on a
concert stage. As a result, every Jewish parent’s dream was to have a child in
the music school because it was a passport to the West.
          Another element in the emergence of prodigies, I found, is a society that
values excellence in a certain field to nurture (培育) talent. Nowadays, the most
nurturing societies seem to be in the Far East. “In Japan, a most competitive
society, with stronger discipline than ours. ”says Isaac Stem, children are
ready to test their limits every day in many fields, including music. When
Western music came to Japan after World WarⅡ, that music not only became part of
their daily lives, but it became a discipline as well. The Koreans and Chinese
as we know, are just as highly motivated as the Japanese.
          That’s a good thing, because even prodigies must work hard. Next to hard
work,biological inheritance plays an important role in the making of a prodigy.
J. S. Bach, for example, was the top of several generations of musicians, and
four of his sons had significant careers in music.
          练习题:
          Choose correct answers to the question:
          1.Jewish parents in Eastern Europe longed for their children to attend
music school because ______ .
          A. it would allow them access to a better life in the West
          B. Jewish children are born with excellent musical talent
          C. they wanted their children to enter into the professional field
          D. it would enable the family to get better treatment in their own
country
          2.Nurturing societies as mentioned in the passage refer to societies that
______ .
          A. enforce strong discipline on students who want to achieve excellence
          B. treasure talent and provide opportunities for its full development
          C. encourage people to compete with each other
          D. promise talented children high positions
          3.Japan is described in the passage as a country that attaches importance
to ______ .
          A. all-round development.
          B. the learning of Western music
          C. strict training of children
          D. variety in academic studies
          4.Which of the following contributes to the emergence of musical prodigies
according to the passage?
          A. A natural gift.
          B. Extensive knowledge of music.
          C. Very early training.
          D. A prejudice-free society.
          5.Which of the following titles best summarizes the main idea of the
passage?
          A. Jewish Contribution to Music.
          B. Training of Musicians in the World
          C. Music and Society
          D. The Making of Prodigies
          1.[A]
原文首段最后一句提到,所有犹太人父母的梦想就是让孩子上音乐学校,由because引导的从句解释了原因,即因为这是通往西方世界的通行证。A项为原文的同义改写,故选A。B、D在文中没有提及,原文中说进入professional
field是不被允许的,故C不符合。
          2.[B] nurturing societies出现在文中第2段第2句,很显然nurturing
society指的是前一句说的“重视在某一特定领域中的优异表现,能培养才能的社会”,B与原文相符。
          3.[C] 日本在文中作为典型的nurturing society的例子,之后提到日本社会竟争激烈,注重规范和纪律,结合这两点可知,C正确。
          4.[A] 最后一段第2句提到,遗传在天才的产生上也起很重要的作用,即天赋,故选A。其他三项在文中并未提及。
          5.[D] 本文中,prodigies是一个关键词,四个选项中只有D包含了这一关键词。其他三个选项都只是文中的局部信息,不是文章主旨,均排除。
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-12-18 01:50 , Processed in 0.186358 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表