英语学习论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 15|回复: 0

2018年6月英语四级阅读200篇第17篇:美国婚姻

[复制链接]

36万

主题

36万

帖子

108万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
1085802
发表于 2018-2-7 22:02:23 | 显示全部楼层 |阅读模式
  More surprising, perhaps, than the current difficulties of traditional
marriage is the fact that marriage itself is alive and thriving. As Skolnick
notes, Americans are a marrying people: relative to Europeans, more of us marry
and we marry at a younger age. Moreover, after a decline in the early 1970s, the
rate of marriage in the United States is now increasing. Even the divorce rate
needs to be taken in this pro- marriage context: some 80 percent of divorced
individuals remarry. Thus, marriage remains by far the preferred way of life for
the vast majority of the people in our society.
          What has changed more than marriage is the nuclear family. Twenty- five
years ago, the typical American family consisted of the husband, the wife, and
two or three children. Now, there are many marriages in whichcouples have
decided not to have any children, and there are many marriages where at least
some of the children are from the wife’s previous marriage, or the husband’s, or
both. Sometimes these children spend all of their time with one parent from the
former marriage; sometimes they are shared between the two former spouses .
          Thus, one can find every type of tamely arrangement. There are marriages
without children; marriages with children from only the present marriages;
marriages with“full - time”children from both the present and former marriages;
marriages with“full- time”children from the present marriage and“part-
time”childrenfrom former marriages. There are stepfathers, stepmothers, half-
brothers and half-sisters. It is not all that unusual for a child to have four
parents and eight grandparents! These are enormous changes from the traditional
nuclear family. But even so, even in the midst of all this, there remains one
constant: most Americans spend most of their adult lives married.
          练习题:
          Choose correct answers to the question:
          1.By calling Americans a marrying people the writer means that
________.
          A.Americans are more traditional than Europeans
          B More Americans prefer marriage and at a younger age than European
          C.most divorced individuals remarry
          D.marriage is the most important part of American life
          2.From the first paragraph we can know that ____
          A.traditional marriage now runs into difficulty
          B.marriage rate has been rising since the 1970
          C.marriage rate in Europe is rather low
          D.European marry when they are quite old
          3.Which of the following can be presented as the picture of today’s
American families?
          A. There are no nuclear families any more.
          B. A family usually consists of only a husband ,a wife and two or three
children
          C. a child usually has four grandparents
          D. Many types of family rearrangements have become socially acceptable.
          4. “Part-time ”children ____
          A.do part-time job to earn their living
          B.spend all of their time with one parent from the previous marriage
          C.are shared between the two former spouses
          D.are quite unusual even in the U.S.A
          5.Even though great changes have taken place in the structure of American
families, ________ .
          A. the functions of marriage remain unchanged
          B. most Americans prefer a second marriage
          C. the vast majority of Americans still have faith in marriage
          D. nuclear family is alive and thriving
          1.[B] 事实细节题。本题考查特殊符号处。作者在第1段第2句很清楚地在Americans are a marrying
people后面用冒号引出对这一说法的解释。对比选项A与选项B,就可发现选项A不够完整。
          2.[A] 推理判断题。第1段第1句的主语揭示了答案应为选项A。选项B与原文第1段第3句的陈述不符,选项C和D均无原文依据。
          3.[D] 推理判断题。本题涉及第2段的理解,该段第1句是一个主语从句,也可视为该段的主题句,点出了本段的主题是nuclear
family,该段其他句子描述了什么是nuclear family。本题其实考査哪个选项是对nuclear
family的正确描述,明白了第2段的结构后,找出正确答案就不难了。
          4.[C]
推理判断题。在最后一段第1句中,通过对比full-time和part-time的本义,以及联系上下文讲到的家庭现象,可以推断出part-time
children应是指时不时和父亲或母亲生活的小孩,由此可见,选项C是正确答案。 选项A毫无原文依据,B明显错误,题干中问的是part-time
children,故显然不可能spend all of their time,否则修饰语就应该是full-time,选项D与“It is not all
that unusual…”相悖。
          5.[C] 推理判断题。文章结尾处暗示了答案。原文并未讨论婚姻的功能,故选项A不对,选项B并无依据,选项D有悖第2段第1句的意思。
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-9-19 13:34 , Processed in 0.190300 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表