英语学习论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 12|回复: 0

2018年6月英语四级阅读200篇第42篇:太阳能的研发

[复制链接]

35万

主题

35万

帖子

107万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
1077315
发表于 2018-2-7 22:02:22 | 显示全部楼层 |阅读模式
  A breakthrough (突破) in the provision of energy from the sun for the
European Economic Community (EEC) could be brought froward by up to two decades,
if a modest increase could be provided in the EEC’s researcheffort in this
field, according to the senior EEC scientists engaged in experiments in solar
energy at EEC’s scientific laboratories at Ispra, near Milan.
          The senior West German scientist in charge of the Community’s solar energy
programme, Mr. Joachim Gretz, told journalists that at present levels of
research spending it was most unlikely that solar energy would provide as much
as three per cent of the Community’s energy requirements even after the year
2000. But hesaid that with a modest increase in the present sums, devoted by the
EEC to this work it was possible thatthe breakthrough could be achieved by the
end of the next decade.
          Mr. Gretz calculates that if solar energy only provided three per cent of
the EEC’s needs, this could still produce a saving of about a billion pounds in
the present bill for imported energy each year. And he believes that with the
possibility of utilizing more advanced technology in this field it might be
possible to satisfy a much bigger share of the Community’s future energy
needs.
          At present the EEC spends about $2.6 millions a year on solar research at
Ispra, one of the EEC’s official joint research centres, and another $3 millions
a year in indirect research with universities and other independent bodies.
          练习题:
          Choose correct answers to the question:
          1. The phrase "be brought forward" (Line 2, Para. 1) most probably means
"______".
          A. be expected
          B. be completed
          C. be advanced
          D. be introduced
          2. Some scientists believe that a breakthrough in the use of solar energy
depends on ______.
          A. sufficient funding
          B. further experiments
          C. advanced technology
          D. well-equipped laboratories
          3. According to Mr. Gretz, the present sum of money will enable the
scientists to provide _____.
          A. more than 3% of the EEC’s needs after the year 2000
          B. only 3% of the EEC’s needs before the year 2000
          C. less than 3% of the EEC’s needs before the year 2000
          D. 3% of the EEC’s needs after the year 2000
          4. Which of the following is NOT true according to the passage ?
          A. The EEC spends one billion pounds on imported energy each year.
          B. At the present level of research spending, it is difficult to make any
significant progress in the provision of energy from the sun.
          C. The desired breakthrough could be obtained by the end of the next decade
if investment were increased.
          D. The total yearly spending of the EEC on solar energy research amounted
to almost 6 million.
          5. The application of advanced technology to research in solar energy
______.
          A. would lead to a big increase in research funding
          B. would make it unnecessary to import oil
          C. would make it possible to meet the future energy needs of the EEC
          D. would provide a much greater proportion of the Community’s future energy
needs
          1.[C] 本题可以采用排除法。A项“期望(突破)”不合逻辑;B项complete不能跟breakthrough搭配;D项“引出(突
破)”句义不通。故只能选C。
          2. [A] 由文章第1、2段可知,只要稍微增加科研经费,在利用太阳能方面可能再过10年便可获得突破,故A正确。B、
D两项并未在文中提及;第3段提到,如果采用先进的技术,可能在未来能满足欧共体更大的能源需求,但这并非获得突破的条件,故排除C。
          3. [C] 第2段首句提到,如果科研经费保持目前的水平,即使到2000年太阳能也不可能供应欧共体所需能源的3%,C与之相符。
          4.[A]
根据第3段第1句可知,10亿英镑是在太阳能提供给EEC所需能源的3%这一前提下,每年可在能源进口省下来的钱,故A表述错误。本题也可以采用排除法:B、C两项的内容出现在了第2段;D出现在第4段中,均可排除。
          5. [D] 根据第3段第2句可知,利用先进的技术能更大地满足欧共体未来的能源需求,故选D。
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-6-21 20:11 , Processed in 0.048411 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表