英语学习论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 14|回复: 0

2018年6月英语四级阅读200篇第20篇:父亲形象

[复制链接]

35万

主题

35万

帖子

107万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
1079195
发表于 2018-2-7 22:02:20 | 显示全部楼层 |阅读模式
  Congratulations, Mr. Jones, it's a girl."
          Fatherhood is going to have a different meaning and bring forth a different
response from every man who hears these words. Some feel pride when they receive
the news, while others worry, wondering whether they will be good fathers.
Although there are some men who like children and may have had considerable
experiencewith them, others do not particularly care for children and spend
little time with them. Many fathers and mothers have been planning and looking
forward to children for some time. For other couples, pregnancy wasan accident
that both husband and wife have accepted willingly or unwillingly.
          Whatever the reaction to the birth of a child, it is obvious that the shift
from the role of husband to that of father is a difficult task. Yet,
unfortunately, few attempts have been made to educate fathers in this
reconciliation (协调) process. Although numerous books have been written about
American mothers, only recently has literature focused on the role of
fathers.
          It is argued by some writers that the change to the father's role, although
difficult, is not nearly as great as the change the wife must take to the
mother's role. The mother's role seems to require a complete transformation in
daily routine and highly innovative(创新的) adaptation. On the other hand, the
father's role is less demanding and immediate. However, even though we mentioned
the fact that growing numbers of women are working outside the home, the father
is still thought by many as the breadwinner in the household.
          练习题:
          Choose correct answers to the question:
          1.What can we know about fatherhood from the passage?
          A.It brings a feeling of excitement to most man
          B.It make some man feel proud and others uneasy
          C.It has a different meaning for men who have daughters
          D.It means a responsibility that men accept unwillingly
          2.What does the passage say about the shift from the role of husband to
that of father?
          A. Numerous books have been written about it.
          B. Not enough attention has been paid to it.
          C. The shift is harder for men than for women.
          D. The shift is a difficult but incomplete one.
          3.What can we know about mothers from the passage?
          A.Mothers get more attention and recognition from society
          B.Mothers are innovative and demanding according to some writers
          C.Mothers generally stay at home to take care of the children
          D.Mothers should help fathers in their reconciliation process
          4.Which of the following will the author most probably disagree with?
          A. It's as difficult to be a father as it is to be a mother.
          B. More books should focus on the role of fathers.
          C. The father is still the breadwinner in the household.
          D. Fathers are as important to children as mothers.
          5.The author's purpose in writing this passage is to
          A. explain why there are few books on the role of fathers.
          B. praise mothers for their great contributions to the home.
          C. criticize fathers for not taking enough responsibility in bringing up
the children.
          D. complain about the lack of social programs to help fathers in their role
shift.
          1.[B]
事实细节题。由第2段第2句中的pride和worry可以判断选项B是对该句的近义替换。选项A原文未提到。选项C曲解了原文第2段第1句的意思,该句中的“Fatherhood
is going to have a different
meaning”表示对于每个男人来说当上父亲具有不同的意义,而不是就琼斯先生而言。第2段最后一句表明只有部分人不情愿接受责任,因此在D选项men前面加上some才正确。
          2.[B]
推理判断题。根据第3段最后两句可以推断选项B正确。选项A与第3段最后一句陈述的相反。最后一段第1句虽有提及向父亲角色的转变很困难,但并未像选项C那样对比。选项D错在incomplete一词,文中并未提及与该词相关的内容。
          3.[A]
推理判断题。本题可用排除法。选项B曲解了最后一段第2、3句对母亲角色的描述。选项C与原文最后一句不符。选项D原文未提及。只有选项A概括了全文关于母亲的论述,而且第2段最后一句也暗示母亲受到的关注更多。
          4.[C] 推理判断题。最后一句提到很多人仍然认为父亲应该负担家计,但从本句的用词如even
though和still可以看出作者对这种看法并不认同,由此可以判断只有选项C作者可能不赞成。
          5.[D]
主旨大意题。原文第1、2段讲到父亲们对将为人父的不同反应;第3段指出很少有人尝试帮助父亲完成角色的转换;最后一段是一些作家对此做出的不太符合事实的解释,因此,只有选项D能概括文章的写作目的。选项A只是文中第2段中的某个细节;选项B的重点是mother,与本文的论题不符;作者并无批评父亲之意,因此选项C不正确。
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-7-16 03:29 , Processed in 0.064196 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表