英语自学网 发表于 2016-12-8 20:13:05

2016年12月英语四级阅读训练题61

  2016年12月的英语四六级考试已经进入了备考冲刺阶段,不知道各位考生是不是已经完成报名了呢?就文都四六级小编得知,英语四级考试中四级阅读所占比重为百分之三十五,英语四级阅读训练的重要性不言而喻,然而四级阅读技巧也是一门学问呢。想要更早的为12月的四六级考试做准备,那就来看看四六级考试网小编为各位整理的~
  文都小编推荐:
  
  
  
  
  【小编说】已经到了最后的冲刺时间了!文都四六级考试网小编为各位考生推荐:2016年秋季何威威老师英语四级阅读强化班复习视频:讲解四级阅读解题方法中的细节题的方法及解题顺序,真实操练阅读真题,学生进一步掌握阅读中的细节题。>>>>>>
  Questions 26 to 30 are based on the following passage:
  Sleep is part of a person's daily activity cycle. There are several different stages of sleep, and they too occur in cycles. If you are an average sleeper,your sleep cycle is as follows. When you first drift off into slumber (安睡), your eyes will roll about a bit, your temperature will drop slightly, your muscles will relax, and your breathing were slow and become quite regular. Your brain waves slow down a bit too, with the alpha rhythm of rather fast waves predominating for the first few minutes. This is called stage 1 sleep. For the next half hour or so, as you relax more and more, you will drift down through stage 2 and stage 3 sleep. The lower your stage of sleep, the slower your brain waves will be. Then about 40 to 60 minutes after you lose consciousness you will have reached the deepest sleep of all. Your brain waves will show the large slow waves that are known as the delta rhythm. This is stage 4 sleep.
  You do not remain at this deep fourth stage all night long, but instead about 80 minutes after you fall into slumber, your brain activity level will increase again slightly. The delta rhythm will disappear, to be replaced by the activity pattern of brain waves. Your eyes will begin to dart around under your closed eyelids (眼皮) as if you were looking at something occurring in front of you. This period of rapid eye movement lasts for some 8 to 15 minutes and is called REM sleep. It is during REM sleep period, your body will soon relax again, your breathing will grow slow and regular once more, and you will slip gently back from stage 1 to stage 4 sleep — only to rise once again to the surface of near consciousness some 80 minutes later.
  26.The stages of sleep take on ____.
  A) an irregular aspect.  B) a regular aspectC) a punctual aspect D) a similar aspect
  27.Stage 4 sleep lasts ____.
  A) about 80 minutes
  B) about 4060 minutes
  C) about 30 munutes
  D) about 2040 minutes
  28.The brain waves are the slowest during ____.
  A) stage 1 B) stage 2 and stage 3 C) stage 4 D) REM sleep
  29.In the second paragraph the word “dart” means ____.
  A) glare B) move rapidly or suddenly C) stop moving D) gaze
  30.One of the features of REM sleep is that ____.
  A) there are large slow waves, though rapid for the first few minutes
  B) you have the deepest sleep
  C) there are no brain waves
  D) the brain waves are a little fast and the brain becomes a little active
      
         
         

enone 发表于 2016-12-8 20:43:02


  【答案解析】
  26.答案B。文章的第二句告诉我们睡眠的不同阶段是周期性发生的,故睡眠的各阶段呈现规则的一面。
  27.答案D。根据文章可知一个睡眠周期大约是 80分钟,而stage 4 sleep是睡眠的最后阶段,它发生在入睡后大约40至60分钟时,据此可推出stage 4 sleep持续20至40分钟。
  28.答案C。文章第一段倒数第四句说“睡得越深,脑电波就越慢”,而 stage 4 sleep 是睡得最深的,故脑电波也是最慢的。
  29.答案B。dart 的后文说“眼睛好像看着发生在眼前的事”,又说“这种快速移动眼睛的阶段叫 REM sleep”,据此可知dart意为move quickly or suddenly(飞快地移动)。glare怒目而视;gaze凝视。
  30.答案D。从第二段第一、二句可知大脑运动水平会再度略有提高,而 delta波消失, 取代的是脑电波运动图形。据此可知脑电波变得快了一点,大脑活跃些。而大的缓波和睡得 最深是 stage 4 sleep的特征,rapid for the first few minutes是stage 1 sleep的特征,整个睡眠阶段都是有脑电波的,故A,B和C皆错。
  以上就是文都四六级考试网小编为各位考生整理的关于2016年12月
  
  2016年12月大学英语四六级真题及答案解析专题
  英语四级考试④群 173799233
  英语六级考试⑦群 179666378
页: [1]
查看完整版本: 2016年12月英语四级阅读训练题61